Községi Sportkör

Tisztelt Érdeklődő!

Nagy köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, hogy a testület az elmúlt évben is jelentős összegű támogatással biztosította a sportkör működését.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy egyesületünkben az elmúlt évben 45 fő igazolt játékos sportol rendszeresen. Ez a 45 fő, két csapatban / felnőtt és ifjúsági / szerepelt, a megyei III. osztály „A” csoportjában. Az egyesületet 5 fős elnökség irányítja, csapataink körül jelentős számú önkéntes segítő, támogató aktivista tevékenykedik. Mérkőzéseink megrendezését 10 fő rendezői gárda segíti. Hazai mérkőzéseken változó a nézői létszám, a 150-250 fő között ingadozik. A heti két-három edzés, és a hétvégi mérkőzések aktív és rendszeres egyesületi életet jelentenek.

Csapataink közül a felnőttek az első helyen állnak, míg az ifjúsági csapatunk a harmadik.

Nagyjelentőségű esemény településünkön az OKÁNY KUPA. A három nap kiszolgálásában jelentős szerep hárul a sportkörre, a csapatok mérkőzéseinek, és a tisztálkodás feltételeinek biztosításában, a pálya talajának előkészítésében stb. Az elmúlt 14 (évben) alkalommal mindig igyekeztünk a rendezvény színvonalához méltó körülményeket biztosítani azért, hogy az idelátogatók jó véleménnyel térjenek haza, és szívesen jöjjenek vissza településünkre.

A sportkör szervezésében immár negyedik alkalommal szerveztük meg a „Téli Teremlabdarúgó Bajnokságot”. A november végétől február végéig zajló bajnokságban 16 csapat mérkőzött (16 csapat x 15 játékos, összesen 240 játékos), szórakoztatva az átlagosan számítható 100 – 150 nézőt. A résztvevő csapatok kifizetik a rendezés költségeit (25.000,-ft), mely tartalmazza a terembérleti díjat, a játékvezetői költséget, díjazást, egyéb felmerülő kiadásokat. Ezzel a rendezvénnyel jelentősen hozzájárulunk a tornacsarnok kihasználtságához, saját bevételének növeléséhez.

Rendezett anyagi körülmények között gazdálkodunk, köszönhetően az önkormányzat támogatásának, mely az egész évi költségünk bevételének 44%-át teszi ki. Bevételünk 2.283.427,- ft, amiből a hivatal támogatása 1.000.000,- ft volt. Kiadásaink meghaladták a kettőmillió forintot. A hiányzó összeget egyéb saját bevétellel (tagdíj, belépődíj, pályázati pénz, szponzorok támogatása) pótoltuk. Az egyéb támogatási tételek azonban mind bizonytalanok, biztonsággal nem tervezhetők.

Az elmúlt évben új támogatóként jelent meg a DREHER SÖRGYÁRAK RT akik egy garnitúra felszerelést adtak csapatunknak.

Minden évben a bajnokság megkezdése előtt pályahitelesítésre kerül sor. Létesítményünk megyei szinten a legjobbak közé van sorolva, egy hiányossággal. Minden alkalommal kérik, és kifogásolják a „kispad” szabályos meglétét. Kérnénk az önkormányzatot, hogy szabályos méretű kispad – cserepad elkészítésében segítsen.

Az idei év májusában településünkön lesz megrendezve a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség szervezésében négy megye labdarúgó játékvezetőinek tornája, Arad – Bihar – Temes – és Békés megye részvételével. Igyekszünk jó házigazdái lenni e neves eseménynek, szerény lehetőségeinkkel, de annál kevesebb pénzzel hozzájárulni a torna sikeréhez.

Ismerve a település nehéz anyagi helyzetét, nagy köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, és valamennyi szponzorunknak, hogy támogatásukról biztosították, és reméljük, hogy továbbra is biztosítják az okányi sportélet fennmaradását, a fiatalokat, valamint azt a több száz embert, akiknek ez a sportág, szórakozást, kikapcsolódást, rendszeres programot kínál.

Okány 2010. március 11.

 

Fekete Zoltán
KSK. elnöke

© 2015 Kreatív-Webmester. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Please publish modules in offcanvas position.