Megújul az orvosi rendelő

A tavalyi év folyamán az önkormányzat pályázatot nyújtott be, mint leghátrányosabb helyzetű kistérségben lévő település egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére.

A pályázat beadását követően, az orvosi rendelők felújítására 46.604.535 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert meg a község.

A beruházás látványos formát ölt hamarosan és ezt a lakosok is tapasztalhatják, mert az orvosi, a védőnői és fogorvosi rendelők jelentős változáson mennek keresztül.

Az épület tetőszerkezete megújul, illetve új cserép kerül rá. Az elhasználódott nyílászárók, a szárazkapu bejáró, és a várókba vezető ajtók szintén cserére várnak és nemes vakolattal burkolják az épületet. A meglévő akadálymentes útvonalat lefedik, illetve a szomszédban lévő üres telekre akadálymentes parkoló épül. A várókban csempeburkolat fedi majd a falakat, és modern padok fogadják a betegeket.

Átalakításra kerül a fűtésrendszer, így az eltérő rendelési időkből adódó túlfűtések elkerülhetők lesznek.

A projekt lehetőséget biztosított arra is, hogy a helyi orvosok minél korszerűbb eszközökkel, és szélesebb skálán tudjanak gyógyítani. Így az eszközökre a projektből több mint 6 és fél millió forintot tudunk fordítani. Többek között korunk követelményeinek megfelelően EKG készülék, ér doppler, hőlégsterilizátor, digitális magasság és súlymérleg, vérnyomásmérők, csecsemőmérleg, különböző fogorvosi eszközök, vizsgálópamlag, felül fagyasztós hűtők, stb. kerülnek beszerzésre. A beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljáráson kell kiválasztani, akinek ez év december 31-ig kell elvégezni az itt írt munkálatokat.

A felújított rendelőket, és eszközöket így legkésőbb január 1-vel ez év végén teljes egészében igénybe vehetik az okányi lakosok.

A kivitelezés során a rendelések folyamatosan működnek, azonban az építkezéssel járó kellemetlenségek (zaj, por, zsúfoltság) elkerülhetetlen velejárói lesznek ezen időszaknak.

Fekete Zoltán

Polgármester

© 2024 - Okány Község Önkormányzata - Kreatív-Webmester - Minden jog fenntartva - Tervezte: JoomShaper

Főmenü