OTB alkotói pályázat

A BM országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója jóváhagyta az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) által meghirdetendő alkotói pályázat kiírását. A pályázatra a korábbi évekhez hasonlóan óvodások és iskolások részéről várjuk a tűzoltók beavatkozását bemutató alkotásokat.

Az iskolások által készített alkotásokat a területi tűzmegelőzési bizottságok értékelik és gondoskodnak a dobogós helyezettek díjainak átadásáról, a díjazást az OTB biztosítja. A megyei első helyezett pályaművek automatikusan részt vesznek az országos megmérettetésen is.

Zanócz István tűzoltóparancsnok, Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Gyulai Hivatásos Tűzoltóság

ALKOTÓI PÁLYÁZAT 2018

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten nyertes alkotások az országos versenyben vesznek részt.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A megyei pályázat védnöke: Kiss András tű. ezds. mb. igazgató, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke: a védnök által felkért személy.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az óvodások a pályázatra szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

      szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás)

      plakát (bármilyen technikával készített A/3-as vagy A/4-as méretű figyelemfelhívó alkotás)

      egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×20×20 cm méretben)

      vers (legfeljebb 2db A/4-es oldal terjedelmű költemény)

      mese (legfeljebb 4db A/4-es oldal terjedelmű tanulságos történet)

      számítógépes alkalmazás

Benyújtás módja: alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi/megyei igazgatóság részére. Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő: 2018. május 03.

Díjazás: a fővárosi/megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesei a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Eredményhirdetés: 2018. május 11. (fővárosi/megyei)

Az országos díjátadót 2018. május 25-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146. Budapest, Állatkerti körút 12/a.) tartjuk, ahová az országos pályázatban díjazottakat és családtagjaikat is meghívjuk.

További információ: Békés Megyei Tűzmegelőzési Bizottság: cím: 5602 Békéscsaba, Pf. 60, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

© 2024 - Okány Község Önkormányzata - Kreatív-Webmester - Minden jog fenntartva - Tervezte: JoomShaper

Főmenü