Tájékoztató a szociális tüzifa támogatásról

Tájékoztató a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Tisztelt Okányi Lakosok !

Okány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete vissza nem térítendő természetbeni támogatásként tűzifát biztosít azon személy részére, akinek a háztartásában együtt élő személyek egy főre eső jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének -130 %-át, egyedül élő esetén 150 %-át, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona, és fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.

A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától. Nem jogosult szociális célú tűzifa támogatásra az a személy, család azon ingatlan vonatkozásában, mely tűzifával egyáltalán nem fűthető.

Az üresen álló, nem lakott ingatlanra, amelyben életvitelszerűen senki sem él, a támogatás nem kérhető. Ellentétes állítás esetén, illetve amennyiben kétséges, hogy a kérelmező rendelkezik fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel, környezettanulmány készítése szükséges.

A tűzifában részesülő személy a tűzifát nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, csak saját használatra használhatja fel.

A támogatás megállapítása iránti eljárás kérelemre indul az önkormányzatnál biztosított formanyomtatványon.

A kérelmeket 2014. január 17. napjáig lehet az Okányi Közös Önkormányzati Hivatalhoz benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

A kérelmek elbírálása a képviselő-testület hatáskörébe tartozik. A képviselő-testület a támogatásról legkésőbb 2014. január 31. napjáig dönt.

Egy személynek vagy családnak adható tűzifa mennyisége 0,5-3 m3 lehet.

A polgármester a tűzifa kiszállításáról 2014. február 1-jétől kezdődően 10 munkanapon belül gondoskodik, melynek költségei az önkormányzatot terhelik.

A tűzifa átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.

© 2024 - Okány Község Önkormányzata - Kreatív-Webmester - Minden jog fenntartva - Tervezte: JoomShaper

Főmenü